02 mars 2022

Utan titel

En av mina allra tidigaste målningar, tydligt påverkad av kubismen. Jag har glömt bort att lägga ut den här, men nu är den med iallafall!

Olja på duk, hösten 1988. Tillhör Svante Henckel, Nyköping.



3 kommentarer:

  1. Anonym04 april

    Väldigt, väldigt fin målning, helt klart en av mina favoriter, i Stafans tidiga produktion. Man kan se ganska klart och tydligt att den inte förefaller vara målad på Storgatan 47 i Sundsvall, utan istället förmodligen på Studentvägen i Uppsala. Målningen tycks vara tillkommen under en transformativ brytningstid.

    Vissa element i målningen skvallrar dock om tiden på Storgatan 47. Tänker dels på näsan, som har lite avModigliani-karaktär. Kvinnoskepnaden på målningen skulle kunna vara en avbildning av en ung esoterisk kvinna, vid namn Anna, som stundom brukade besöka Storgatan 47, under vintern och den tidiga våren 1988.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack, du anonyma skrivare! Allt du skriver tyder på att du är synnerligen insatt i mina tidiga målningar, det stämmer t ex perfekt att den blev till i Uppsala och inte i Sundsvall. (Jag kan idag inte förstå hur jag kunde stå ut med oljefärgslukten där jag satt och målade i mitt studentrum, ca 20 kvm....)

      Kvinnan du nämner är nog dock inte rätt person, även om jag vet exakt vem du menar! :)

      Vänliga hälsningar från konstnären

      PS. Det var länge sen jag skrev nåt här, det blir bara krångligare och krångligare. T ex fattar jag inte hur jag ska få bort att kommentera som "Anonym". DS

      Radera
    2. Oj, glöm PSet, jag lyckades faktiskt kommentera med mitt eget namn! Jag säjer då det, detta internet, tacka vet jag den gamla goda tiden med papper och penna!

      Radera