24 januari 2014

Le Secret du Sahara

Olja på duk, 37x26,5 cm. Hösten 2013.

Blogginlägg nr 1! Jag kommer att här på galleriet förhoppningsvis presentera alla målningar jag gjort och jag börjar med dom allra nyaste målningarna och går sen bakåt i tiden.

Le Secret du Sahara var namnet på ett hotell min vän och jag bodde i under vår vistelse i den marockanska öknen 2005. Hotellet var fantastiskt men i så dåligt skick att det troligen inte står kvar längre. Frid över dess minne!

En kväll gick vi ut i skymningen och satte oss i en liten oas. Jag tyckte det var så vackert där så jag satt kvar länge ensam...ända tills jag plötsligt kände en enorm smärta i ena foten. Det var en smärta som snabbt spred sej uppåt längs benet och dessutom gick rakt upp i hjärnan. På bara nån sekund var jag övertygad om att mitt ben bokstavligen brann inuti och att jag omöjligt skulle kunna få på mej sandalen på den onda foten  - det kändes som om foten var tre gånger så stor som normalt. Till min förvåning gick det dock bra och jag började sakta försöka ta mej tillbaka till hotellet. Det kändes som det tog en evighet innan jag var framme. På vägen dit visste jag inte vad som hänt mej, allt var annorlunda, kanske var jag redan död? Jag tittade upp mot himlen och hela världen var så vacker att jag ville bevara så mycket som möjligt av det jag såg innan jag dog.

När jag kom till hotellet ville folk se min fot och det konstaterades snabbt att jag blivit stucken av en skorpion.

Jag visste ingenting om skorpionens gift , men senare har jag tagit reda på att det är bl a ett nervgift som närmast kan beskrivas som en mycket stark hallucinogen drog. Smärtan var stundtals obeskrivlig, men ändå var det hela en enormt vacker upplevelse som jag inte vill vara utan.





Den fantastiska musiken med Ali Farka Touré är hämtad från ett kassettband med blandad musik från Sahara som vi lyssnade på mycket under vistelsen där.

3 kommentarer: