09 februari 2019

Teknikens under anno 2019

Idag, nionde februari, fick jag ett meddelande om att "ett antal ändringar" kommer att göras "på Bloggers Google+-integration" och att ändringarna började gälla för fem dar sen! Jag vet inte exakt vad det som står här nedanför betyder, men tydligen kommer vissa kommentarer att plockas bort. I dessa dagar då folk verkar fastvuxna med sina mobiler och internet existerat i åtminstone tjugofem år, är det ändå tydligen omöjligt att föra över kommentarer till Blogger. Det enda som händer är dock - såvitt jag förstår - att vissa kommentarer försvinner. Inget mer än så. Visar det sej att mer saker försvinner ut i cyberrymden, så får jag väl flytta hela galleriet till Instagram eller nåt.

Efter meddelandet om att Google+ API kommer att fasas ut i mars 2019 kommer ett antal ändringar att göras på Bloggers Google+-integration den 4 februari 2019. 

Google+-widgetar: Stöd för widgetarna "+1-knappen”, "Följare på Google+” och "Märke för Google+” i Layout kommer inte längre att vara tillgängliga. Alla förekomster av dessa widgetar kommer att tas bort från din blogg. 

+1-knappar: +1/G+-knapparna och Google+-delningslänkarna under blogginlägg och i navigeringsfältet kommer att tas bort. 

Observera att om du har en anpassad mall som innehåller Google+-funktioner måste du eventuellt uppdatera mallen. Kontakta din malleverantör för råd. 

Google+ Kommentarer: Stöd för Google+ Kommentarer kommer att försvinna och alla bloggar som använder Google+ Kommentarer kommer nu att använda Blogger-kommentarer. Kommentarer som har publicerats som Google+ Kommentarer kan inte flyttas till Blogger och kommer inte längre att visas i din blogg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar